Tonometri Icare - 50.000 prodanih tonometrov

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjetje Icare Finland je v času WGC 2017 (World Glaucoma congres) v Helsinkih objavilo podatek, da so od začetka prodaje tonometrov Icare v letu 2003 prodali že preko 50.000 tonometrov v preko 85 državah.

 

Povečan očesni pritisk ali glavkom je pogost povzročitelj slabovidnosti, zato je redno spremljanje IOP (intraokularnega očesnega pritiska) zelo pomembno.

 

Tonometri Icare delujejo na tehnologiji odboja lahke sondice za enkratno uporabo od roženice, pri čemer se ne potrebuje anestetika. Postopek merjenja je prijazen za pacienta, uporaba tonometra pa enostavna.  

 

Prodajni program obsega tonometre:

  • Icare TA01i: je prvi in daleč najbolj uporabljen prenosni tonometer, ki je namenjen oftalmologom, optometristom, mojstrom optikom pri vsakdanjem delu s pacienti.
  • Icare ic100: je zadnji iz družine tonometrov in je namenjen oftalmologom, optometristom, mojstrom optikom in splošnim ambulantam. Združuje nova funkcije kot so Easy Pos – indikator položaja, Easy Nav – sodoben vmesnik za barvnim zaslonom, ter možnostijo posamičnega ali rafalnega proženja.
  • Icare PRO: je namenjen uporabi v bolnišnicah ali drugih okulističnih ambulantah. Posebnost je v možnosti merjenja IOP pacientov v pokončnem ali ležečem položaju.
  • Icare HOME: tonometer namenjen pacientom, da si sami izmerijo IOP doma ali kjerkoli že so, podatki pa se kasneje prenesejo v aplikacijo Icare LINK, ki je nameščena na oftlamologovem računaniku.
  • Icare Link: programska oprema namenjena spremljanju rezultatov  pri pacientih z glavkomom.

 

Podrobnosti o tonometrih Icare