Tonometri Icare


logotip Icare

 

Finski proizvajalec Icare je že leta 2003 predstavil revolucionarno novost na področju tonometrije. Uvedel je novo metodo merjenja intraokularneg očesnega tlaka (IOT), ki za merjenje uporablja lahko sondo, aparat pa meri jakost odboja sonde od roženice.

Tonometri Icare so na trgih v preko 75 državah, njegova uporaba je potrjena s strani različnih strokovnih institucij širom sveta (CE, US FDA, SFDA, itd.). Rezultati meritev so povsem primerljivi rezultatom meritev s kontaktnim tonometrom (Goldmann).

 

 

Tonometri Icare ob pravilni uporabi in vzdrževanju ne potrebujejo kalibracije ali servisiranja.

 

Zanimivost: do poletja 2020 je bilo prodanih že preko 80.000 tonometrov Icare po vsem svetu.

 


Zakaj meriti IOT (intraokularni očesni tlak)?


Visok IOT je pogosto povezan z glavkomom. Visok očesni tlak sam po sebi ne povzroča glavkoma, je pa pomemben dejavnik tveganja. Glavkom je kronična bolezen, ki je ni mogoče pozdraviti, vendar je napredovanje mogoče ustaviti ali upočasniti s klontroliranjem očesnega tlaka. Za spremljanje in nadzor zdravljenja je potrebno IOT stalno spremljati, v nekaterih primerih večkrat dnevno.


Plakat glavkom

logotip Icare ic200

 

Icare ic200

 

 

Tonometer Icare ic200 uporablja tehnologijo odboja lahke sondice od roženice. Merjenje ne zpotrebuje anestetika, merjenje poteka brez piša zraka in za postopek merjenja niso potrebne posebne veščine. Nov premijum design in uporabniški vmesnik prinaša merjenje IOP na nov nivo.

 

 

Tonemeter Icare ic200 je zasnovan za profesionalno uporabo v operacijski dvorani, za delo v urgentni medicini ter za delo na kliniki. Icare ic200 je popolnoma prenosen, omogoča pa svoboden položaj merjenja IOP. Pacient lahko sedi, leži, lahko je v pol sedečem položaju ali na boku.

 

 

Dobro viden indikator položaja tonometra je v pomoč pri nastavitvi položaja za merjenje. Zelen indikator pomeni da je položaj ustrezen, rdeč indikator pomeni da je položaj neustrezen in tonometer ne omogoča proženja. Rezultati meritev so vidni na displeju, tonometer pa omogoča brezžično Bluetooth povezavo z žepnim tiskalnikom ali povezavo z računalnikom z nameščeno programsko opremo Icare CLINIC.

 

 

Vgrajeni podporni sistemi ic200:

 

 • Icare® AMS: samodejno zaporedje merjenja. Ob pritisku na gumb merjenje v seriji ali ob posameznrm pritisk na gumb.
 • Icare® EasyNav: napreden navigacijski vmesnik
 • Icare® EasyPos: inteligentni pomočnik za pravilen položaj tonometra.

 

 

Na velikem dispelju so izpisani rezultati meritev skupaj z grafičnim prikazom. Teža tomnometra je skupaj s 4 alkalnimi AA baterijami le 260 gramov.

 

 

Komplet vsebuje:

 

 • tonometer ic200
 • rezervni cilinder
 • škatlica s 100 sondicami
 • 4 alkalne baterije AA
 • kontejner za čiščenje cilindra
 • silikonski rokav
 • nosilna vrvica
 • navodila za uporabo
 • aluminjast kovček

 

 

Garancijska doba aparata je 2 leti.

 

 

Opcijska oprema:

 

 • Bluetooth termični tiskalnik

 

 • Stojalo za tonometer Icare ic200

 

Download
Prospekt
Prospekt_Icare_ic200.pdf
Adobe Acrobat Document 670.3 KB

logo Icare ic100

 

Tonometer icare ic100

 

 

Tonometer ic100 je naslednik uspešnega modela TA01i. Tonometer je namenjen oftalmologom, optometristom, optikom in v praksi splošne  medicine. Upravljanje je nezahtveno. Z aparatom lahko rokuje tudi pomožno medicinsko osebje.

 

 

Za merjenje se uporablja lahka sondica. Aparat meri odboj lahke sondice od roženice. Postopek je za pacienta hiter in skoraj nezaznaven. Meritve so natančne in primerljive z meritvami kontaktnih tonometrov. Pri merjenju ne potrebujete anestetika. Nov dizajn tonometra in uporabniški umesnik prinašata merjenje očesnega pritiska na nov nivo. V veliko pomoč so novi vgrajeni podporni sistemi in večja čelna opora.

 

 

Vgrajeni podporni sistemi Icare ic100:

 

 • Icare® AMS: samodejno zaporedje merjenja. Ob pritisku na gumb merjenje v seriji ali ob posameznem pritisku na gumb.
 • Icare® Easy Nav: napreden navigacijski vmesnik.
 • Icare® Easy Pos: inteligentni pomočnik za pravilen položaj tonometra.

 

 

Na velikem dispelju so izpisani rezultati meritev skupaj z grafičnim prikazom. Teža tomnometra je skupaj s 4 alkalnimi AA baterijami le 230 gramov.

 

 

Komplet vsebuje:

 

 • tonometer ic100
 • rezervni cilinder
 • škatlica s 100 sondicami
 • 4 alkalne baterije AAA
 • kontejner za čiščenje cilindra
 • silikonski rokav
 • nosilna vrvica
 • navodila za uporabo
 • aluminjast kovček

 

 

Garancijska doba aparata je 2 leti.

 

Download
Prospekt
Icare_ic100.pdf
Adobe Acrobat Document 1.2 MB

logotip Icare HOME

 

Icare mHOME

 

 

Icare mHOME zdravljenju glavkoma dodaja novo dimenzijo spremljanja IOT.  Icare mHOME združuje tonometer Icare HOME z aplikacijami Icare CLINIC, Icare EXPORT in Icare PATIENT, ki omogočajo enostaven prenos, shranjevanje in vrednotenje podatkov izmerjenih vrednosti IOT. Pomembno je razumeti različne vrednosti IOP skozi dan in noč. Icare mHOME olajša oftalmologom zbiranje podatkov IOT.


Icare mHOME zbira in razlaga pridobljene vrednosti IOT preko tonometra Icare HOME in s tem boljši pregled sprememb stanja IOT bolnikov. Naprava Icare HOME omogoča zbiranje podatkov zunaj delovnega časa kjerkoli in kadarkoli. Naprava se povezuje z novo programsko platformo v oblaku, katere uporaba je preprosta.  Vsi podatki so prikazani na intuitivnemu uporabniškem vmesniku.


Icare mHOME vsebuje tri enostavne za uporabo aplikacije:

 

 • Icare CLINIC – je spletna aplikacija v oblaku, ki služi za shranjevanje podatkov IOT za posameznega pacienta in je dostopna s katerimkoli brskalnikom.
 • Icare EXPORT – omogoča prenos podatkov IOT iz naprave Icare HOME v oblak s pomočjo računalnika
 • Icare PATIENT - omogoča prenos podatkov IOT iz naprave HOME v oblak s pomočjo mobilnega telefona ali tabličnega računalnika (trenutno za Android)

 

 

Icare CLINIC je varna programska oprema v oblaku (v skladu z GDPR) za shranjevanje in poročanje o rezultatih IOT. Te informacije so dostopne zdravniku in pacientu, ki je na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Programska oprema vključuje praktični modul za usposabljanje ter enostavno in hitro usposabljanje.

 

Download
Prospekt
Icare mHOME.pdf
Adobe Acrobat Document 5.2 MB

logotip Icare HOME

Tonometer Icare HOME

 

Tonometer Icare HOME je enostaven za uporabo in predstavlja novo revolucijo na področju tonometrije. Namenjen je zgodnjemu odkrivanju glavkoma in kontroli njegovih vrednosti. Postopek je enostaven, hiter in efektiven.

Icare HOME je zasnovan za lastno uporabo – pacienti, ki si morajo pogosto kontrolirati očesni pritisk to lahko opravijo kjerkoli in kadarkoli.

 

Lastnosti tonometra Icare HOME:

 • Icare AMS: za vsako oko je potrebno šest meritev, ki je lahko posamično ali rafalno.
 • Icare Easy POS: inteligentni pomočnik za pravilno postavitev aparata.
 • Icare EysSmart: samodejno prepoznavanje meritev desnega ali levega očesa.

 

Dva nastavljiva elementa služita za boljšo oporo med izvajanjem meritev.

Za merjenje ni potrebna uporaba anestetika ali dezinfekcije. Merjenje poteka s pomočjo lahke sonde za enkratno uporabo.

 

Podatek za vsako meritev vključuje merjeno vrednost ter datum in uro izvedene meritve. Celotna zgodovina podatkov se lahko prenese preko USB kabla na računalnik, ki ima nameščen program Icare Link ali preko sistema Icare mHOME.

Download
Prospekt
Icare_HOME.pdf
Adobe Acrobat Document 4.2 MB

logotip Icare TA01i

 

Tonometer Icare TA01i

 

 

Tonometer Icare TA01i je enostaven za uporabo in predstavlja revolucijo na področju tonometrije. Namenjen je zgodnjemu odkrivanju povišanega intraokularnega tlaka in kontroli njegovih vrednosti. Postopek je enostaven, hiter in efektiven.

 

 

Za merjenje ni potrebna uporaba anestetika ali dezinfekcije. Merjenje poteka s pomočjo lahke sonde za enkratno uporabo. Lahka sond se za trenutek dotakne roženice in tonometer izmeri odboj. Zaradi hitrega, komaj zaznavnega postopka je merjenje očesnega pritiska primerno za vsakogar, še posebej za otroke in starejše.

 

 

Tonometer Icare TA01i je na trgih v preko 50 državah, njegova uporaba je potrjena s strani različnih institucij širom sveta. Rezultati meritev so primerljivi rezultatom meritev s kontaktnim tonometrom (Goldman).

 


logotip Icare LINK

 

Programska oprema Icare Link

 

 

Programska oprema za spremljanje meritev očesnega pritiska s tonometroma Icare HOME in Icare PRO je na voljo preko internetne strani: www.icaretonometer.com. Za namene upravljanja s podatki različnih aparatov, program prepozna vsak aparat po njegovi serijski številki. Vsi podatki se na voljo v numerični ali grafični obliki z možnostjo tiskanja. V program je možno ročno vnašati rezultate izmerjene z drugimi vrstami tonometrov.

 


 

Icare TONOVET

 

 

Tonometri Icare se ne uporabljajo samo v humani medicini. Za potrebe veterine je bil razvit tonometer Icare TONOVET. Namenjen je zgodnjemu odkrivanju povečanega očesnega pritiska pri živalih. Na voljo je izbira nastavitve za velike živali (npr. konj) in male živali kot sta pes in mačka.

 

 

Naprava je primerna za delo tako v veterinarski ambulanti ali na terenu. Uporabljajo jo živalskih vrtovih, na konjskih dirkah, pasjih ali mačjih razstavah.