Koncept Merident Optergo®

Lgog MeridentOptergo

Sedite pokončno in vidite jasno!

 

Celovita paleta izdelkov MeridentOptergo je sestavljena iz delovnih očal za zobozdravnike, optike z vgrajenimi prizmami, dentalnih lup in LED osvetlitve. Razvoj usmerjen k uporabniku zagotavlja največje udobje in najmanjšo težo.

 

Dobra ergonomija pri delu pomaga preprečevati bolečine v vratu, ramenih in hrbtu zaradi katerih trpi preveč zobozdravnikov. Koncept MeridentOptergo na edinstven način združije optiko in ergonomijo, kar omogoča posamezniku optimalno delovno držo.

 

Zobozdravnikovo delovno okolje pogosto zahteva delo v položaju, ki ni ergonomsko pravilno. Večina zobozdravnikov je nagnjenih naprej brez opore na rokah ali dlaneh in se med delom pogosto zvijajo in krivijo. Te vrste gibanja in položaja pogosto povzročajo bolečine.

 

Skupaj z Josephom Woutersom, nizozemskim znanstvenikom in specialistom dentalne ergonomije, se je podjetje Optergo odločilo, da najde rešitev za to težavo. Razvili so edinstven Optergo koncept. Ta optična rešitev spremeni kot gledanja in omogoča uporabniku delo v položaju, ki bolj ali manj odpravi težave z ergonomijo pri delu.

 

Na voljo so rešitve. 

 • Prizmatična očala so revolucionaren nov izdelek, ki združujejo optiko in ergonomijo in omogočajo, da zobozdravniki pri delu nimajo nelagodnega občutka, ter bolečin v ramenih in vratu.
 • Prizmatične lupe so edinstvena rešitev lup z vgrajenim prizmatičnim efektom. Uporabniku omogočajo delo v položaju, ki je v mejah priporočil nagiba vratu in pomika oči.  
 • Preklopna lupa je zasnovana tako, da deluje skupaj s Optergo prizmatičnimi očali. Rešitev s preklopno lupo je namenjena predvsem tistim, ki lupe ne uporabljajo pogosto, lupo uporabljajo le za občasno preučitev rezultatov dela.

Vse rešitve omogočajo vgradnjo individualne korekcije vida. Poleg dvožariščnih rešitev so možna tudi trižariščne rešitve.

 

Koncept MeridentOptergo vključuje tudi možnost dodatne osvetlitve z LED tehnologijo. Močan svetlobni snop je usmerjen točno v predel vidnega polja. Z usmerjeno svetlobo se izognemo motečim sencam.


Balans® - ergonomski sedlasti stoli

 

Sedenje v ravnotežju je dinamičen položaj sedenja

 

Stoli Balans® so oblikovani za sedenje v ravnotežju, kar ustvari naravni položaj sedenja.

 

Sedenje v ravnotežju je aktivno in sproščeno.

 

Prednosti sedenja v ravnotežju:

Patentiran sedlast stol Balans® vzpodbuja naravni položaj sedenja.

Na sedlastem stolu Balans® sedite z razprtimi nogami, brez drsenja naprej. Občutek je svobodnejši, aktiven in dinamičen.

 • Sedenje v ravnotežju je najboljši položaj za aktivno delo!
 • Uporabite vaš celoten potencial – bodite v ravnotežju!
 • Dobro ravnotežje omogoča svobodno gibanje!

Sedenje na stolu Balans®:

 • Omogoča naravno ravnotežje, vaš hrbet je raven.
 • Noge so razprte kot pri jahanju konja.

Vaše mišice delujejo skladno.

 • Stimulira in aktivira vaše ravnotežje ter notranje mišice.
 • Dobro deluje za vaš vrat, ramena in hrbet.
 • Trebuh, vene in limfni sistem ga obožujejo, dihate svobodneje.
 • Povečuje pretok kisika, energije in koncentracijo.
 • Sprošča pritisk na vene in pospešuje krvni pretok.

Stoli imajo trpežno kovinsko ogrodje in so oblazinjeni z oblogo imitacije usnja.