Sončna očala RANDOLPH


Podjetje Randolph izdeluje očala za vsakogar, ki pričakuje najboljše za svoje oči. Za posameznike, za profesionalce in tiste z duhom, ki ga je težko definirati in zgodbo, ki jo je treba povedati.

 

Rojen iz ameriških sanj

Bivši navigator pri Kraljevskih zračnih silah med drugo svetovno vojno Jan Waszkiewicz in strojnik Stanley Zaleski sta imela idejo: izdelati najboljša sončna očala na svetu.

 

Zasnova iz nič

Z znanjem v inženirstvu in z resnimi ročnimi spretnostmi sta zgradila lastno spajkalno napravo. Patentirala sta postopek izdelave v 200 korakih in ustvarila skoraj neuničljive spoje. Vse to z materiali pridobljenimi v ZDA. Leta 1973 sta tovarno odprla v majhnem mestu pod imenom Randolph, tik pred Bostonom, MA.

 

Narejeno po vojaških standardih

Želja po spremembah, pustiti sled, biti nekaj je vodila k združenju moči z vojsko ZDA da se naredi sončna očala Aviator namenjena vojaškim pilotom. Vsaka očala Aviator so narejena po strogih smernicah standarda MIL-S-25948. 20 stranski dokument podrobno opisuje najbolj zahtevne tehnične specifikacije za izdelavo sončnih očal.

 

Proizvajalec kovinskih sončnih očal

Danes je Randolph še vedno v družinski lasti. In še vedno izdelujejo najboljša sončna očala z vrhunskimi materiali, klasičnimi modeli in neomajno pozornostjo do podrobnosti in kakovostjo. Ampak kaj je drugače glede Randolpha? Vsi drugi proizvajalci očal so se odpravili v tujino. Randolph se je odločil ostati v ZDA.

 

Ročno izdelano v več kot 200 korakih

Vrhunski materiali, šesttedenski proces, ki vključuje več kot 200 korakov, 50 ljudi ki režejo, krivijo, spajkajo in polirajo delo opravlja večino ročno. Vse za izdelavo enih samih sončnih očal s specifikacijami, ki so dovolj natančne, da izpolnijo obljube ustanoviteljev in ustrezati največjim svetovnim kritikom: pilotom, astronavtom in vam.